Etusivu Historia Lajiesittely Radat Jäseneksi Kuvagalleria

Kerhon historia

Kymen Pienoisautokerho ry on perustettu 10.9.1990.
Perustava kokous pidettiin Pentik paviljongissa, jossa olivat läsnä Matti Viljakainen, Sauli Ylösmäki, Raimo Pihlajamäki ja Kari Kinnunen.

Ensimmäinen rata rakennettiin välittömästi ja sen perustana oli pohjustettu urheilukenttä. Viereen rakennettu crossirata oli pelkkää vesaikkoa kenttäalueen ulkopuolella. Talvisin ajaminen tapahtui Voikkaan seuratalolla, missä ajettiin joka harjoittelukerralle levitettävien mattojen päällä, mutta vaatimusten kasvaessa seuratalon sali kävi pieneksi. Korvaava harjoittelutila löytyi Kuusankosken urheilutalolta ja samalla mattojen määräkin kasvoi. Vuodesta 2009 asti talviharjoittelu on tapahtunut Korialla sijaitsevalla Casino-radalla, jossa matoille tehty rata on koko ajan käytettävissä.

Crossiharrastajien määrän pienentyessä heti alkuvaiheessa crossirata muutettiin rallicrossradaksi. Autojen rakenteen muuttuessa ns. scaala-autoiksi rallicrossrata asvaltoitiin kokonaan ja siirryttiin ajamaan rallia esikuvanaan pitävää luokkaa TSR-10. Ainoana ralliratalaisena Suomessa KyPak on järjestänyt 4-5 rallikilpailua vuodessa, joista yksi on ajettu sisäkisana syksyllä Kuusankosken urheilutalolla.

Ulkoradalla kilpailuja on järjestetty vuodesta 1991 ja "mattokilpailuja" vuodesta 1998. Perinteisen kesän ensimmäisen ratakilpailun lisäksi Kuusankoskella on järjestetty PM- ja SM-kilpailuja. Uuden sisäharjoittelupaikan myötä, myös Korialla on ajettu talvisin useita kerhokilpailuja ja yksi SM-kilpailu.

Vuonna 2005 uudelleen päällystetty ja laajennettu asvalttirata sai vierelleen uuden katetun ajajakorokkeen keväällä 2006. Katettu varikko on kuulunut useampana vuonna kisapalveluun kuten myös ulkoistettu puffetti Mattilan Marttojen pitämänä. Vuodesta 2007 lähtien KyPak on järjestänyt ns. MINI-10 luokan kilpailuja ja sisäistänyt luokan harjoittelun kerho-ohjelmaansa. Mini-10 kisojen yhteydessä ajetaan nykyään myös VTR-10 ja FWD-10 luokan kilpailuja, joihin ei vaadita lisenssejä aloittamisen helpottamiseksi.